INFINITI EMERG-E: нов подход към спортните автомобили

Main March 6, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5845 views | no comments

Луксозната японска марка спортни автомобили Infiniti днес, в рамките на 82-рия Женевски автосалон, показа първия си концептуален модел на спортен автомобил с централно разположено задвижване, наречен INFINITI EMERG-E.
Освен това Infiniti потвърди, че ще произведе лимитирана серия от 200 автомобила от модела FX Sebastian Vettel с мощност 420 к.с. за европейските и близкоизточните пазари, както и че ще намали емисиите на световния си рекордьор Infiniti M Hybrid до 159 г/км.
INFINITI EMERG-E е физическо доказателство за намерението на Infiniti да произведе дързък иконичен модел, вписващ се в ангажимента на марката за вдъхновена динамика и предвестник на набора от вълнуващи нови технологии, които компанията ще приложи като част от усилията си да прави впечатляващи и издръжливи спортни автомобили.
Това е първият модел на Infiniti, разработен в Европа. С неговите напредничави технологии Infiniti стана част от инициативата Технологичен стратегически борд на британското правителство, чиято цел е да ускори настъплението на колите с нисковъглеродни емисии по нашите пътища.
Спортната кола е с мощност 402 к.с., с централно разположено комбинирано задвижване от два електромотора и помощен двигател с вътрешно горене. Тази система може да се ускори от 0 до 100 км/ч само за четири секунди, а от 0 до 224 км/ч – за 30 сек. Въпреки това тя предлага вълнуващо придвижване в града с пробег 50 км при нулеви емисии. Когато удължаващият пробега бензинов двигател се задейства успоредно с двата електромотора, той изпуска в атмосферата едва 55 г/км СО2.
В компактния, дълъг едва 4,464 м двуместен INFINITI EMERG-E са събрани два електромотора, пакет литиево-йонни батерии, четири реверсивни прекъсвача, трицилиндров двигател с вътрешно горене и горивен резервоар. Всичко това е поместено в изключително аеродинамична лека каросерия, отличаваща се с плавния дизайн, присъщ единствено за Infiniti.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...