Подробности около Roding Roadster 23

Main March 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4760 views | no comments

Уникалният автомобил е с карбоново шаси и тежи само 950 кг. В комбинация с централноразположения 3-литров шестцилиндров турбодвигател от BMW, с мощност 320 к.с., се получава съотношение мощност-тегло от под 3 кг./к.с. Спринтът от 0 до 100 км./ч. му отнема едва 3,9 секунди, а от 80 до 120 км./ч. (на пета предавка) - 4 секунди. Впечатляващо е и ускорението от 1,4G при 115 км./ч. Всичко това се постига със среден разход на гориво от 8,2 л./100 км.
Първите произведени екземпляри ще са част от ограничена серия от 23 автомобила, както подсказва и името на модела. Те ще имат подобрен екстериор с видими елементи от въглеродни нишки - предният капак, задницата, шасито, вратите и покрива ще са без боя, а останалата част от купето ще бъде боядисвана според вкуса на клиента. Ще бъдат включени и фабрични състезателни елементи.

Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...